Bestuursnieuws

Het museum is open op woensdag, donderdag en zondagmiddag van 14:00 uur tot 17:00 uur

De Historische Vereniging Avereest is gehuisvest in het Streekmuseum “De Kalkovens” in Dedemsvaart (Oude Zuidwolderstraat 13). Het complex bestaat uit een drietal kalkovens, een leshuis (waarin ook de oudheidkamer is ingericht), een turfschuur en een turfschip. Bent u lid? Dan kunt u het museum gratis bezoeken, op vertoon van uw lidmaatschapskaartje. Bent u geen lid? Dan betaalt u € 5,- per persoon.  U hoeft uw bezoek niet aan te kondigen, kom gewoon gezellig binnenwandelen.

Bijeenkomst 22 juni 2021

Onder het genot van een hapje en een drankje werd een deel van de vrijwilligers bijgepraat over o.a. de werkzaamheden aan de zolderverdieping in de oudheidkamer. Deze is uitgebreid waarmee een fraaie ruimte is ontstaan voor een digitaal kenniscentrum. De voltooiing nadert zijn einde waarna met het inrichten van de studieruimte kan worden begonnen.

Op het terrein is, naast de timmerwerkplaats en de smederij, geheel in stijl een sanitaire voorziening geplaatst. ’t Huussie is van alle comfort voorzien.

De werkgroepen gaan, als alles volgens coronaplanning verloopt, vanaf september hun werkzaamheden hervatten.

Er werd afscheid genomen van twee vrijwilligers, Fred Hazelhoff en Henk Petter, die beiden door omstandigheden hebben besloten te stoppen met hun werkzaamheden.

Foto: Corien Moes