Fijn dat u er bent.

De Historische Vereniging Avereest en het streekmuseum “De Kalkovens” hebben veel te bieden. Naast de prachtig gerestaureerde gebouwen, is er ook binnen veel te zien. In de Turfschuur, het Turfschip en Leshuus zijn veel objecten tentoongesteld.

De vereniging heeft ca. 1650 leden, voornamelijk uit Avereest, maar ook uit de rest van Nederland en het buitenland. Ieder kwartaal verschijnt de d’Avereester Kroniek, het verenigingsblad met tal van wetenswaardigheden over de geschiedenis van Avereest en haar inwoners. Door de vereniging worden tal van activiteiten georganiseerd zoals Open Monumentendag, Kiekjesdagen, boekpresentaties en het Avereester Historisch Spektakel. U kunt ons helpen om de geschiedenis van de gemeente Avereest in stand te houden door u op te geven als lid van de Historische Vereniging Avereest. Het lidmaatschap kost € 20 per jaar, daarvoor krijgt u 4 maal per jaar de d’Avereester Kroniek en gratis toegang tot het streekmuseum de Kalkovens.

Aanmelden kan via het aanmeldformulier.

Graag laten wij zien wat ons museum te bieden heeft. Vanaf 15 juli tot 1 november bent u iedere woensdag-, donderdag- en zondagmiddag van harte welkom van 14.00 -17.00 uur. Tijdens een rondleiding laten wij u kennis maken met de geschiedenis van de veenkolonie Avereest.

Alle info over het museum vindt u op de nieuwe museumwebsite:

kalkovensdedemsvaart.nl