Ga naar de inhoud

Inventarisatie begraafplaats Mulderij. 1

Een werkgroep van de Historische Vereniging is bezig met een inventarisatie van het oude gedeelte van de begraafplaats “De Mulderij”. Na het bekend worden van de plannen tot opruiming van verwaarloosde graftekens, heeft de HVA in overleg met het gemeentebestuur toegezegd een inventarisatie te maken van alle aanwezige graftekens: ruim 200 in getal. In deze inventarisatie wordt van elk grafteken een beschrijving gemaakt met een foto, en wordt de technische staat gedocumenteerd.

Zo mogelijk worden ook namen van rechthebbenden, verantwoordelijk voor het onderhoud van de graftekens, vastgelegd. Op deze manier ontstaat er een compleet overzicht, waarna prioriteiten kunnen worden gesteld aan het onderhoud.

De gemeente zal vervolgens rechthebbenden aanspreken op hun plicht grafmonumenten te onderhouden. Voor de inventarisatie zijn een groot aantal grafstenen enigszins schoongemaakt, om teksten duidelijk zichtbaar te maken. Ook zijn een aantal “verdwenen” stenen opnieuw blootgelegd. Wellicht een idee om op 11 september een kijkje te nemen.

Helmuth Rijnhart

error: Inhoud is beveiligd! ©HVAvereest