Ga naar de inhoud

Bezoek H.M. Koningin Juliana.

Bijgaande foto werd genomen op woensdag 2 augustus 1950 bij de ingang van de kantoren van de Koninklijke Kweekerij Moerheim v/h B.Ruys N.V., aan de Moerheimstraat 78 te Dedemsvaart, ter gelegenheid van het bezoek, dat H.M. Koningin Juliana aan de gemeente Avereest bracht.

Op deze foto zien wij van links naar rechts: Theodorus Ruys, Mien Ruys,  een beambte van de Binnenlandse Veiligheidsdienst, de chauffeur van de hofauto, Dr. Jan Daniel Ruys, H.M. Koningin Juliana en de toenmalige burgemeester van Avereest, Mr. Johan de Widt.

Koningin Juliana kwam die middag vanuit Ommen, waar zij een internationaal padvindsterskamp had bezocht. (In padvindsterskringen werd Koningin Juliana “Movavedo” (Moeder van vele dochters) genoemd).

Van de betreffende foto werden destijds enkele duizenden exemplaren door verkoop in omloop gebracht. De foto’s dienden als lot van een verloting ten bate van de Vereniging van Christelijke Kleuterscholen in Dedemsvaart. De trekking van deze verloting vond plaats op de laatste avond van een in de maand oktober 1950  gehouden bazar in het toen nog zo geheten gebouw “Ons Centrum”.

De verloting bestond uit tien prijzen, waaronder als eerste en tweede prijs respectievelijk een dames- of herenrijwiel en een kloostertafel.

Peter Makaske, amateur-historicus

error: Inhoud is beveiligd! ©HVAvereest