Vechtdal fiets4daagse

Na een paar rustige maanden (juli en augustus zijn altijd relatief rustig wat betreft de ontvangst van groepen) konden de HVA-vrijwilligers woensdag 5 september jl. weer flink ”aan de bak”.
De route van de deelnemers van de Vechtdalfiets4daagse, die startten op camping ”Si es An” en camping ”Stoetenslagh”, lag langs het kalkoventerrein. De organisatie van deze fiets4daagse wees de deelnemers in de routebeschrijving op ons museum. Een advies om eens een kijkje te nemen? We weten het niet! Uitnodigend waren in ieder geval wel de spandoeken ”De koffie is klaar!”

Veel, heel veel fietsers maakten van de gelegenheid gebruik om rond te kijken in het museum, te luisteren naar de muzikale klanken van 2 accordeonisten (soms werd er zelfs gedanst) en/of een boottochtje te maken. Menigeen bleef langer op het terrein dan eigenlijk vooraf de bedoeling was.

”Wat maakt het uit, het weer is mooi en hier is het gezellig”, was een veel gehoorde opmerking.

Omstreeks 14.00 uur werd het rustiger op het terrein. Af en toe druppelden er toen nog een paar fietsers binnen om nog even rond te kijken en een kopje koffie/thee te drinken.

De HVA-vrijwilligers kunnen op een zonnige en gezellige dag terug zien.