Kiekjesdagen

 

Vrijdag 28 en zaterdag 29 december kon men weer heel veel foto´s (m.n. groepsfoto´s) bekijken bij de HVA.
Ook dit jaar kwamen weer heel veel bezoekers een kijkje nemen en daarbij oude herinneringen ophalen.

De sfeer was vanaf het allereerste moment heel gezellig te noemen. Foto's werden bekeken, namen in gevuld en tenslotte werd er onder het genot van een kop koffie en/of glas glühwein gezellig bijgepraat.

In de theaterzaal zorgde het Kouwenkoor de eerste dag (28 dec.) met vrolijke Hollandse liedjes voor de muzikale intermezzo's.

 

De tweede dag (29 dec.) was het aantal bezoekers nog wat groter dan op de eerste.
Heel veel bezoekers kwamen niet alleen voor de foto's, maar zeker ook voor de taxateur Enno de Boer. Menigeen had zijn of haar dierbare "kostbare" erfstukken, hebbedingentjes, enz. uit de kast gehaald om op hun werkelijke waarde te laten schatten.

Diegenen die daarbij hadden gehoopt als miljonair huiswaarts te kunnen keren, kwamen bedrogen uit. Eén object (tevens de hoogste waarde deze dag) werd geschat op ca. € 1000,00.
Uit de reacties van de bezoekers mag worden geconcludeerd dat een dergelijke taxatiemiddag zeker voor herhaling vatbaar is.

Een woord van dank daarvoor ook aan Enno de Boer, die met zijn uitleg en verhalen bij de aangeboden objecten veel waardering oogste.

 

Heel veel belangsteling was er op beide dagen ook voor de digitale touchscreentafel waarop alle groepsfoto's waren te bekijken.

De HVA gaat de komende maanden verder met het "inkloppen" van foto's en andere informatie in deze digitale tafel.

 

 

 

 

 

 

 

Ga terug