Zaterdag 28 dec.

In de Turfschuur wordt het boek "Molen 'De Star' en de verloren molens van Avereest" gepresenteerd. Het is een gezamenlijke  uitgave van de beheerstichting molen 'De Star" en de Historische Vereniging Avereest. Henk Duistermaat, Ans Esselink-Reimink en Jan Nijensikkens hebben er met de hulp van diverse enthousiastelingen een prachtig boek van weten te maken. Het eerste exemplaar werd door de voorzitter van de beheerstichting (Harm Knol) uitgereikt aan wethouder René de Vent.  

 

<widget><id>3175</id><onload>onLoadMovieplayer</onload></widget>
 

In de gashouder zijn om 13.00 uur ook al de eerste gasten binnen voor de kiekjesdagen. Zo rond de klok van 14.00 uur is het in de kelder van de gashouder een drukte van belang. Velen zitten te kijken in de mappen, die in de ene zaal op een grote tafel zijn liggen, terwijl anderen langs de foto's op A3-formaat schuifelen en kijken of er nog een foto tussen ligt waarop bekenden te zien zijn. Er wordt gepraat, overlegd en er worden namen ingevuld.   
In de theaterzaal is een optreden van het HVA-vrijwilligerskoor. De belangstelling voor dit koor is groot. Bij elk optreden zit de zaal nagenoeg vol. Wie denkt dat het dan in de zalen beneden wel wat rustiger zal zijn, vergist zich.

 

<widget><id>3240</id><onload>onLoadMovieplayer</onload></widget>

 


Zondag 29 dec.

De aanwezige vrijwilligers vragen zich af wat ze deze middag mogen verwachten. Wordt het druk, wordt het niet druk? Hoeveel bezoekers kunnen ze verwachten?

Het antoord komt snel. Om 14.00 uur is het in de gashouder (in de kelder en de theaterzaal) meer dan vol. Bezoekers komen evenals voorgaande jaren weer van heinde en verre naar de kiekjesdagen. Er worden foto's gekeken, herinneringen opgehaald en jaren uit het oog verloren vrienden weer "ontdekt". De kiekjesdagen zijn ook een reünie.

In de theaterzaal treedt deze middag het koor "Tissue" (uit Dedemsvaart) op.

Hoewel het aantal bezoekers niet exact wordt geteld, mogen we zeker uitgaan van een aantal bezoekers tussen de 650-700.

De Historische Verening Avereest sluit het jaar 2013 met twee fantastische, gezellige kiekjesdagen.

Vrijwilligers en bestuur kunnen (zeker ook gelet op het aantal complimenten dat men kreeg) met voldoening terug kijken op deze  dagen. 

 

 

Ga terug