Opening museum De Kalkovens en activiteiten Historische Vereniging Avereest

De Historische Vereniging Avereest gaat het museum weer openstellen voor publiek. Vanaf 15 juli tot 1 november bent u iedere woensdag-, donderdag- en zondagmiddag van harte welkom van 14.00 -17.00 uur. Tijdens deze openingstijden krijgt u, van één van onze vrijwilligers, een rondleiding over het hele terrein.

De Historische Vereniging Avereest is gehuisvest in het Streekmuseum "De Kalkovens" in Dedemsvaart (Oude Zuidwolderstraat 13). Het complex bestaat uit een drietal kalkovens, een leshuis (waarin ook de oudheidkamer is ingericht), een turfschuur en een turfschip. Bent u lid? Dan kunt u het museum gratis bezoeken, op vertoon van uw lidmaatschapskaartje. Bent u geen lid? Dan betaalt u € 5,- per persoon.  U hoeft uw bezoek niet aan te kondigen, kom gewoon gezellig binnenwandelen.

Jaarvergadering

In de ‘d Avereester Kroniek van 21 september wordt de uitnodiging voor de uitgestelde jaarvergadering opgenomen.

Bij de uitnodiging wordt rekening gehouden met de dan geldende maatregelen t.a.v. het coronavirus.

Openluchtspel

Het openluchtspel is uitgesteld wegens het corona virus. Zodra er meer bekend is hoe invulling gegeven wordt aan de uitvoering op een ander tijdstip, wordt dit op deze site vermeld.