Kiekjesdagen

De afgelopen dagen was het weer gezelligheid troef bij de Historische Vereniging Avereest.
Zoals de laatste jaren steeds gebruikelijk werden in de gashouder weer de Kiekjesdagen georganiseerd.

Bezoekers snuffelden door de mappen met klassenfoto's, groepsfoto's van verenigingen en/of bedrijven, enz. op zoek naar zichzelf, familieleden of goede bekenden.

De bezoekers van deze kiekjesdagen kwamen niet alleen uit Balkbrug of Dedemsvaart, maar o.a. ook uit Zwolle, Gieten, Harderwijk, Hoogland, kortom: van heinde en verre mochten we weer bezoekers ontvangen.

Zoals gemeld altijd gezellig en elk jaar vinden er weer heel verrassende ontmoetingen plaats tussen mensen die elkaar jaren niet hebben gezien of helemaal uit het oog zijn verloren.

Enige honderden bezoekers hebben ons tijdens deze twee kiekjesdagen weten te vinden. Heel veel onbekenden op de foto's hebben een naam gekregen. De HVA-vrijwilligers zijn er blij mee.
Helmuth Rijnhart kreeg veel bezoekers die vragen hadden op het gebied van genealologie. Op heel veel vragen kon hij direct een antwoord vinden, andere moesten nog even onbeantwoord blijven.

In de theaterzaal draaide doorlopend een film met oude beelden van/uit Balkbrug en Dedemsvaart.
Na alle "inspanningen" kon men onder het genot van een babbeltje hier en een praatje daar, genieten van een kop koffie met een "kniepertie"en/of een glas glühwein.
Bent u niet geweest?
In 2018 organiseren we weer kiekjesdagen tussen Kerst en Oud en Nieuw. Misschien toch eens komen kijken.

Bekijk onderstaande foto's, gemaakt door Alida Ringenier (Dedemsvaart in Beeld), van de kiekjesdagen 2017.