Open Monumentendag 2016

Het thema voor dit jaar was "Iconen en symbolen".

Onze vereniging heeft daar middels een prachtige fotoexpositie ruim aandacht aan besteed.

Er werd gebruikt gemaakt van foto's uit het archief van de HVA, maar ook van veel nog niet eerder getoonde foto's, gemaakt door leden van de fotoclub "Fotoslag" uit Slagharen. Prachtig werk hebben deze mensen geleverd!

Naast de fotoexpositie, die deze zaterdag buiten stond opgesteld, waren er in de oudheidkamer ook een aantal schilderijen van iconen te bewonderen.

Op het terrein stonden omstreeks 20 oude ambachten opgesteld, waaronder een mandenvlechter, een figuurzager, een spinster en houtsnijder, enz. Een hoefsmid was druk in de weer met het beslaan van paarden.

Naast de oude ambachten waren er een aantal kramen met streekproducten en brocante.

Een aantal Avereester verenigingen gaf eveneens acte de présence. Geprobeerd werd leden en/of vrijwilligers enthousiast te maken voor hun werkzaamheden.

De leden van de vaargroep "Noorderlicht" voeren met hun radiografisch bestuurbare boten in het Ommerkanaal. Een prachtig gezicht.

Het koor "De scheepsjagers" en het blaasorkest "Toet en Bloaslust" zorgden voor de muzikale klanken.

Aan het eind van de middag (omstreeks 17.00 uur) stond de teller op ruim 600 bezoekers.

Kortom: Gezelligheid troef op het kalkoventerrein! En tenslotte het weer? Fantastisch!!

Klik hier voor meer foto's.