Presentatie "Varend Verleden"

Zondagmiddag 27 december gingen de deuren van de Turfschuur en gashouder open voor resp. genodigden voor de presentatie van het nieuwe boek en belangstellenden voor de groepsfoto's.
Barend Rooseboom opende in de Turfschuur de bijeenkomst voor de presentatie van het boek "Varend Verleden". Aansluitend vertelde Dick Haasjes iets over het werk dat in de afgelopen jaren was verricht om tot dit boek te komen. Hans Berkenbos, auteur, memoreerde zijn ervaringen m.b.t. het schrijven van het boek.
Na een korte beamerpresentatie van een aantal foto's, die ook in het boek te vinden zijn, kregen de schrijver en samensteller, Hans Berkenbos en Dick Haasjes, de eerste exemplaren aangeboden.

In "Varend Verleden"wordt een beeld gegeven van de scheepvaart op De Dedemsvaart en de scheepsbouw in Avereest (m.n. Dedemsvaart), gedurende 150 jaar. In het boek worden de locaties waar eens veertien! scheepswerven -(werfjes) te vinden waren duidelijk omschreven en aangeven met fotomateriaal. Een prachtig boek (184 bladzijden) met heel veel foto's. Kortom een prachtige aanvulling van uw boekencollectie.

De Historische Vereniging Avereest wenst u veel kijk- en leesplezier.

Het boek is te koop:
- in de oudheidkamer (gedurende de maanden januari t/m maart 2016 alleen
  op donderdagochtend), voor leden € 9,50 en NIET-leden €13,50
- in de boekhandel te Dedemsvaart (€ 13,50)
- te bestellen via ons emailadres (kosten boek + verzendkosten)

Na nog een gezellig samenzijn in de Turfschuur vertrok het merendeel van de aanwezigen naar de gashouder, waar het boek gekocht kon worden.

Klik hier voor meer foto's