Kiekjesdagen, 27 en 28 december 2015

Ze zijn voorbij voordat je het weet, maar wat waren ze weer gezellig.
Voor de vijftiende keer organiseerde onze vereniging de Kiekjesdagen.

De verwachtingen wat betreft het bezoekersaantal waren hoog gespannen, mede door de presentatie van het boek "Varend Verleden"- 150 jaar scheepvaart en scheepsbouw in Avereest, dat de eerst kiekjesdag (27 dec.), werd gepresenteerd.

Na twee drukke, maar supergezellige dagen mogen we zeggen dat men ons niet teleur heeft gesteld. Veel, heel veel nieuwe, maar ook bekende gezichten wisten ons weer te vinden.

Doorlopend waren de zalen goed bezet, op sommige momenten zelfs overvol.

De reacties van de bezoekers waren heel positief. Veel oude bekenden zagen en spraken elkaar weer, soms zelfs na meer dan 30 jaar!

De vrijwilligers van de HVA kunnen weer flink aan de slag met het bijwerken van de namenlijsten, want heel veel onbekenden op de foto's zijn nu bekend geworden. Fantastisch!

In de theaterzaal verzorgde op zondag 27 dec. het dameskoor "Tissue" de muzikale omlijsting. De tweede dag (28 dec.) waren de mannen van het koor "De Scheepsjagers" aan de beurt.

Op deze tweede kiekjesdag kreeg onze vereniging van het Prins Bernhard Cultuurfonds een cheque ter waarde van € 5000,00 aangeboden voor de inrichting van de werfhuisjes bij de scheepshelling. Een geweldige verrassing voor onze vereniging, maar ook een uiting van waardering voor de inzet van de vele vrijwilligers.

Wat later op deze middag verscheen ook nog een midwinterhoornblazer op de omloop van de gashouder, die gedurende korte tijd zijn klanken liet horen.

Samengevat: De Historische Vereniging Avereest kijkt weer met een zeer tevreden gevoel terug op deze kiekjesdagen.

Klik hier voor meer foto's