De ATR-x Holland Tour is een sponsorfietstocht van zo'n 700 kilometer die 11 plaatsen in Nederland aandoet waar gezinnen wonen met een zoon met het ATR-x Syndroom.Op vrijdag 2 mei vertrokken Henriëtte Weekers en Madeleine Hartmann (moeder van Tom, een jongen met het ATR-x syndroom) vanuit Weert voor een sponsortocht van 700 kilometer door Nederland. Doel van de tocht was met name meer bekendheid geven een dit syndroom, dat nog maar enige jaren bekend is in ons land.

De ouders van de 12 kinderen, die ons aan dit syndroomlijden hebben zich verenigd en steunen elkaar daar waar mogelijk.

De beide dames fietsen hun tocht langs de woonplaatsen van de gezinnen met een kind met het ATR-x syndroom.

Gestart in Weert, ging de tocht vervolgens via Deurne - 's Hertogenbosch - Sprundel - Maasdijk - Haarlem - Berlikum - Dedemsvaart (aankomst donderdag 8 mei) - Leusden, om op zaterdag 10 mei de tocht te beëindigen in Ede.

 

Vanmorgen kwamen de beide dames en een aantal supporters bijeen in de Turfschuur op het kalkovencomplex.

Na een korte uitleg over het ATR-x syndroom en het waarom van de fietstocht door mevr. ten Katen, kreeg burgemeester Snijders een t-shirt met het logo van de ATR-x Stichting Nederland aangeboden.

Na nog een kort, gezellig samenzijn onder de muzikale klanken van "Toet- en Bloaslust" vertrokken Henriëtte en Madeleine naar Leusden, een fietstocht van ongeveer 100 kilometer.

 

 

Ga terug