Open monumentendag op het kalkoventerrein

Het thema van deze Open Monumentendag was voor bestuur en vrijwilligers van onze vereniging aanleiding er weer een gezellige dag van te maken voor de bezoekers. Vanaf 10.00 uur was het museum geopend voor publiek. Op het terrein stonden een vijftiental standhouders met diverse streekproducten. Ook het werk van bijv. een stoelenmatter of een touwslager was te zien.
De publieke belangstelling kwam wat moeizaam op gang. Pas rond de klok van 13.00 uur werd het wat drukker op het terrein.
In de turfschuur was doorlopend een beamer-presentatie te zien: ”De Julianastraat, hoe het was”. In de tent naast de turfschuur lagen diverse groepsfoto’s op A3-formaat, waarbij de namen van de op de foto’s staande personen konden worden ingevuld.
De opduwer voer af en aan met bezoekers, die naast het bezoek aan het museum en de markt ook graag een klein vaartochtje over het Ommerkanaal wilden maken. De muzikanten van Toet en Bloaslust uit Slagharen zorgden voor de muzikale omlijsting. Sommige bezoekers waagden zich daarbij zelfs op de (klinker-) dansvloer.
In de gashouder liet de ”Karavaan der Vertellers” van zich horen. Na eerst een korte voorstelling van ”De Jonge Honden” buiten, konden de bezoekers in de theaterzaal van de gashouder luisteren naar verhalen van o.a. Janna v.d. Berg.
Al met al was er dus weer heel veel te zien, te doen en te beleven op ons museumterrein. Alle medewerkers konden dan ook terug zien op een geslaagde en stralende (de zon scheen ook uitbundig!) dag.