Dedemsvaria en de activiteiten op het kalkovencomplex


De afgelopen week (1 t/m 6 augustus 2011) was het voor de 40ste keer de Dedemsvaria-feestweek in Dedemsvaart. Ons streekmuseum was ter gelegenheid hiervan gratis toegankelijk voor het publiek.
Menigeen maakte van de gelegenheid gebruik om een kijkje te nemen.
Ook vonden er een aantal Dedemsvaria-activiteiten plaats op het kalkoventerrein. Maandagavond (1 aug.) vond er de officiële opening plaats en de kroning van het Rozentrio. Vrijdagmiddag (5 aug.) bezochten een groot aantal bestuursleden, Rozenkoningen en hofdames (van de afgelopen 39 jaar) het streekmuseum en het Gashouder Podium.

Zaterdag (6 aug.) was het kalkoventerrein het domein van de oldtimer-motoren. Van hieruit vertrokken ze voor een rondrit door de omgeving. Tussen 12.00-14.00 uur maakten velen van de gelegenheid gebruik om de oldtimers te bezichtigen. Na nog een korte rondrit en de prijsuitreiking vertrokken de motoren rond de klok van 16.00 uur huiswaarts.

Aansluitend kwamen de paarden van de Power-Horse-Competition op het terrein voor een korte defilé en de prijsuitreiking. Een prachtig spektakel, zoals bijgaande foto's laten zien.

 

Ga terug