Museumweekend 2009

Op 4 april was het dan zover. Er was niet alleen de opening van het Museumweekend maar ook de opening van de expositie “200 jaar de Dedemsvaart” en de presentatie van het "bewaar-tijdschrift".
Bij binnenkomst in het Leshuus kregen de genodigden een kop koffie met een kniepertien.
Na een welkomstwoord van Marinus Hegeman (voorzitter van de Promotie Stichting Dedemsvaart ) kreeg wethouder Joost Liese het woord. Liese ging in op het belangrijke werk van de vrijwilligers.
Onze voorzitter, Barend Rooseboom, stipte de belangrijkheid aan van het kanaal voor deze regio aan. Zonder het kanaal was het volgens hem nu nog een woest en ledig gebied geweest.  Aan het eind nodige hij iedereen uit om naar buiten te komen voor de onthulling, door wethouder Liese, van een doek. Liese ontrolde het doek, met daarop foto’s van zowel oud als nieuw Dedemsvaart. Een applaus werd na stevig trekwerk om het doek strak te spannen zijn deel.
Op de brug over het Ommerkanaal stond een truck met oplegger van transportbedrijf Oegema, die helemaal beplakt was met foto’s over "200 jaar De Dedemsvaart". Deze auto zal de komende twee jaar in Nederland gaan  rondrijden. Een mooi stuk reclame voor Dedemsvaart en omgeving.

Hierna wachtte de wethouder een volgende klus. Via het opduwertje werd een mand met turf aangevoerd. Na het legen hiervan kwam het "bewaar-tijdschrift" te voorschijn. Een mooi blad waarin alle activiteiten staan, die er dit jaar plaats vinden.

Gitarist Michiel Nijkamp en zangeres Hennie Groen brachten hierna het lied dat 50 jaar geleden gemaakt was ter ere van  Baron van Dedem. (Vergeet de stichter der Dedemsvaart niet).
Michiel en Hennie hadden daarvoor zowel de tekst als de muziek in een rockjasje gestoken.
Hiermee werd de tentoonstelling in de turfschuur over 200 jaar de Dedemsvaart geopend. Onder het genot van een hapje en een drankje werden de vele mooie foto’s (voorzien van tekst)bekeken.
Gezien de vele positieve reacties kan met een gerust hart gezegd worden dat deze middag succesvol is verlopen.