Kiekjesdagen 2009


Op het kalkoventerrein was het zondag- en maandagmiddag ( 27 en 28 december) weer een komen en gaan van bezoekers. Honderden mensen uit de wijde omgeving kwamen naar het museum voor de traditionele kiekjesdagen. In de oudheidkamer lagen ruim veertig mappen (ordners) met groepsfoto's van de diverse scholen, verenigingen, enz. De meeste namenlijsten vbij deze foto's waren compleet, maar daar waar nog onvolledigheden werden aangetroffen werd er druk geschreven. In de Turfschuur lagen heel veel oude schoolfoto's tentoongesteld op lange tafels met lijsten waarop de namen van de personen op de foto's ingevuld konden worden. Ook hiervan werd goed gebruik gemaakt. De HVA kan het komende jaar weer heel veel foto's invoegen in de ordners in de oudheidkamer.
De kiekjesdagen bij de HVA in Dedemsvaart zijn zo langzamerhand een begrip geworden. Het is, behalve een feest van herkenning van oud-klasgenoten, mede-spelers bij een sportvereniging of oud-leden van een club/vereniging ook een reünie. Na vele jaren elkaar niet gezien of gesproken te hebben ontmoet men elkaar tijdens deze kiekjesdagen.
In 2010 gaat de HVA de kiekjesdagen voor de 10e keer op de agenda zetten. Het worden zeker weer een paar fantastische dagen.

 

 

 

 

Ga terug