Zondag 15 juni 2003

Verbijstering, onbegrip, teleurstelling was er zondagmorgen rond de klok van 10.00 uur bij de bestuursleden van onze vereniging bij het zien van de grote ravage op en in het turfschip. Vandalen hebben in de nacht van zaterdag op zondag grote vernielingen aangericht op het schip. Alle raampjes waren kapot geslagen. De toegangsdeur was eruit helemaal uitgebroken. In de compleet ingericht roef was alles wat kapot kon, kapot geslagen. Van de in het ruim ingerichte expositie van het kanaal De Dedemsvaart  (pas 2 maanden geleden geopend!) was nog weinig over.
Sinds de aankoop van het schip (3 jaar geleden) is er door vrijwilligers keihard gewerkt om het schip te restaureren.
Aan het voorbereiden en inrichten/opstellen van de expositie in het ruim hebben 10-15 vrijwilligers ongeveer anderhalf jaar gewerkt.
In één nacht is alles vernield en is er van de eens zo prachtige expositie weinig tot niets meer te zien. Helaas!!!