Museum-erkenning

Het kalkovencomplex heet voortaan: Streekmuseum "De Kalkovens" Dedemsvaart.
Enige weken geleden kreeg de Historische Vereniging Avereest van de Stichting het Nederlands museumregister  het bericht dat we opgenomen zijn in het museumregister. De HVA heeft daarvoor aan de nodige voorwaarden moeten voldoen, waaraan een aantal jaren is gewerkt. Alle werkzaamheden, met de nodige aanpassingen in de oudheidkamer en de turfschuur, hebben een prachtig resultaat opgeleverd.
Op korte termijn hoopt de HVA het bijbehorende certificaat in ontvangst te mogen nemen.

Op 30 april 2003 meldde het 1400ste lid van de HVA zich aan. Een geweldig ledental voor een vereniging die het volgend jaar pas haar 20-jarig bestaan hoopt te vieren. Op donderdag 15 mei j.l. is er enige aandacht besteed aan deze mijlpaal.