2013

Al vele jaren ligt er in de oudheidkamer een gastenboek waarin bezoekers hun ervaringen in ons museum kunnen noteren.

Hoewel het niet de bedoeling is om op deze website alle op- en/of aanmerkingen, woorden van waardering, enz. hier te vermelden, willen we u toch deelgenoot maken van een aantal hiervan.

23 oktober 2013

Voor sommigen was het ophalen van herinneringen. Voor anderen een complete geschiedenisles. Alles werd met veel voorbeelden uitgelegd. Bedankt. Het was erg leerzaam.

Bertus, Jannie, Ron, Brian en anderen, Dordrecht.

3 oktober 2013

Een bijzondere geschiedenis die jullie hier laten zien en horen. Goed om zo de "wortels" te bewaren en door te geven. Fijn om zo uitgebreid rondgeleid te worden. Het was een interessante middag. Bedankt en succes met jullie verdere plannen!

Jan en Wilma B., Bennekom.

29 september 2013

Vanaf vakantiepark "Stoetenslagh" naar de kalkovens hier in Dedemsvaart. Bijzonder mooie rondleiding met uitleg door vrijwilliger. Ze gaat terug in de tijd, maar verlangt er niet naar terug. Een zilvolle besteding op de zondagmiddag. De gashouder is ook heel uniek. Bedankt "Brussel"en alle vrijwilligers van de kalkovens.

Annie van N.-V., Oene.

8 september 2013

Wat prachtig onderhouden, de complimenten! Fijn dat er zoveel vrijwilligers met zoveel inzet en enthousiasme de historie van Dedemsvaart in ere houden.

Gert D., Gerda en Riet v. L.

22 augustus 2013
Zonder vrijwilligers geen historie in 2013, heel waardevol en interessant. Een goed vertreller gehad, complimenten. Gezellig nagepraat en koffie gedronken. Bedankt en veel succes.

Familie K., Borne.

11 augustus 2013

Bedankt voor de fijne middag. Wij hebben een hoop geleerd. Het was geweldig interessant. Bedankt voor de goede uitleg.

Met vriendelijke groet Koos en Korrie T., Hoogvliet.

7 augustus 2013
Het was vandaag een regendag. Dus we dachten, wat zullen we doen. Na enig gezoek kwamen we uit bij het kalkovenmuseum. Na enig rondneuzen kwam de verteller (een vrolijke man met een prima humeur en ook kennis van zaken). Het is een prachtig museum. En zo hebben we toch nog een mooie dag gehad.
Toon en Diny, Wilbertoord; Gerard en Corrie, Beers.

27 juli 2013

Wij waren hier met onze dochter van 7 jaar, die het museum ook heel leuk en interessant vond. Prachtig om eens te zien hoe dit vroeger allemaal in zijn werk ging. Je steekt er weer wat van op. Super rondleiding gehad. Bedankt!

Michel, Sandra en Silvie, Lutjebroek.

17 juli 2013

Ondanks ruzie met de TomTom zijn we toch aangekomen in Dedemsvaart. Het was een zeer geslaagde middag en een leerzame! Zo zijn we zelfs te weten gekomen hoe de C&A is ontstaan. Dus de volgende keer komen we terug met de rest van de familie.

Stan W.

4 juli 2013
Met mijn vader van bijna 94 jaar nog een keer terug naar Dedemsvaart, waar hij geboren is. Leuke rondleiding, gave boot, maar vooral: foto van mijn moeder gevonden! Heel veel leuke ouwe dingen, we houden er van. Heel veel plezier hier nog.
Ina K., Ermelo

25 juni 2013

Wij hebben een heel leuke middag gehad. Heel interessant en met een fantastische gids erbij zijn we veel aan de weet gekomen. De foto's van de Perterswerf, m.n. van de "Boreas" hebben wij bekeken. OOk leuk is het om het artikel over het schippersinternaat in Zwolle te lezen.

Gea en Joke K. en Jannes K.

11 juni 2013

Het was voor ons een verrassing een foto van ons schip de "Animo" te vinden. We hebben een leuke middag gehad en een fantastische rondleiding. Erg leuk was het oude schip, wat hier ligt. Al met al een heel gezellige middag.

Anny en Roelof O,, Fred en Grietje L..

6 juni 2013

Wat een verrassing om dit museum tegen te komen tijdens onze fietstocht. Als dochter van een Noord-Hollandse kolenboer kwam ik hier zoveel herkenning tegen. De rondleiding was super, enthousiaste bevlogen mensen die ons nog enthousiaster maakten dan we al waren.

P. Komee en fietscollega's.

23 mei 2013

Leuke rondleiding. Interessant om te zien hoe mensen leefden in een turfschip en meer te horen over het kanaal.

Anna S., Amsterdam

12 mei 2013
Zeer interessant en indrukkend, daar er in Brielle ook een kalkfabriek heb gestaan, maar deze is toch weer anders als deze kalkovens. Bedankt voor de gastvrijheid en de uitleg.

Martin en Mieke S., Oostvoorne. Theo en Jannie H.. Vierpolders.

9 mei 2013

Wat een verrassende middag. Boven verwachting! We hebben genoten van alles wat we gezien hebben en wat er verteld werd door Harry Hulleman. Mooi weer erbij en onze Hemelvaartsdag kan niet meer stuk.

"Vriendengroep Erica"

24 april 2013

Historie is toch heel interessant!

Turfwinning was heel belangrijk en men vervoerde de turf naar het westen. Echter de terugvracht van schelpen was ons onbekend en ook de de schelpenovens zijn voor ons heel nieuw! Interessant deze kalkovens. Het leven op zo'n turfschip is geweldig om te zien. Onze vrijwilliger/gids vertelde met passie. Bedankt!
Williie en Jan R., Aalsmeer.

6 april 2013

What a lovely place. Thank you so much for the photicopies of the documents from our fathers! Kind regards.

The Omvlee family (Roel, Nel, Wendy, Gerard and Ike).