Scheepvaart

In het verleden kende Dedemsvaart in totaal dertien scheepswerfjes. In de loop der jaren zijn veel van deze veelal kleine werfjes ook weer verdwenen.
Drie scheepswerven hebben gedurende vele jaren een bestaan gehad in Dedemsvaart, t.w. scheepswerf Mittendorff (ca. 1870-1935), scheepswerf Mol (ca. 1860 - 1902, verhuurd aan Geertman tot 1957) en scheepswerf Peters (ca. 1897-1965).
De werkgroep "Scheepvaart" heeft heel veel documentatie verzameld over de schepen, de scheepvaart en scheepswerven rondom de Dedemsvaart. De in de afgelopen jaren verzamelde collectie, welke keurig in mappen is gerubriceerd, ligt voor een ieder ter inzage.
De werkgroep "Scheepvaart" is ook nu nog bijna dagelijks bezig is om de collectie van gegevens en foto’s compleet te maken en zal zeker ook de komende jaren nog met haar werkzaamheden doorgaan.

Op deze website laten we u kennis maken met het werk van deze enthousiaste werkgroepleden. Wilt u meer informatie, of meer foto's bekijken, kom dan eens een bezoek brengen aan ons museum.

Heeft u foto's, gegevens of andere informatie van of over schepen die in Dedemsvaart zijn gebouwd, dan wilt u misschien eens contact opnemen met één van de leden van deze werkgroep?

Dick en Fenny Haasjes  - email:  djhaasjes@kpnplanet.nl

Tammo Fluks - email:  t.fluks@zonnet.nl