Publicaties

Sinds haar bestaan brengt de Historische Vereniging Avereest regelmatig publicaties uit.

Zo krijgen onze leden automatisch elk kwartaal het verenigingsblad d'Avereester Kroniek toegestuurd.

Onder "Oude jaargangen" vindt u een overzicht van al datgene wat in de afgelopen jaren t/m 2009 zoal is gepubliceerd in het vereniginsblad. Sommige artikelen zijn volledig op deze site te lezen.

In 2010 onderging ons verenigingsblad een behoorlijke verandering. Het blad kreeg een ander formaat en een naam: d'Avereester Kroniek. Vanaf die tijd wordt dit blad uitgegeven in full color.

U kunt de kroniek bekijken en lezen onder "d'Avereester Kroniek".

In de afgelopen jaren zijn ook een aantal boeken door de vereniging uitgegeven, U leest er meer over op deze website.

In 2011 heeft het bestuur van de HVA besloten jaarlijks een boek uit te geven met één thema.
In deze reeks is in 2012 een eerste boekje verschenen.

2012: Station Dedemsvaart

2013: Molen "De Star" en de verloren molens van Avereest

2014: Dedemsvaartse groentekwekers in de vorige eeuw

2015: Varend Verleden - 150 jaar scheepvaart en scheepsbouw in Avereest

2016: PTT in Avereest

De komende jaren zullen meerdere boeken volgen. De vereniging hoop hiermede de geschiedenis van de voormalige gemeente Avereest in beeld te brengen en te houden.